Ga naar inhoud

Te koop: bouwgrond Meije 86b 2421 NB Nieuwkoop

Beschikbaar

Bezichtiging plannen

€ 650.000,- k.k.

Meije 86b, Nieuwkoop
Van Boerenerf naar Woonerf en van Bouwkavel naar Droomwoning!

Midden in het Groene Hart van de Randstad ligt in een karakteristieke bocht aan de Meije een voormalige veehouderij. Generaties lang is hier geboerd maar de laatste generatie is gestopt en heeft afscheid genomen van het agrarisch ondernemerschap. Eén van de bijzondere dingen aan de locatie van “Erf Welgelegen” is dat het aan de rustige noordzijde van de Meije ligt in de gemeente Nieuwkoop (veruit de meeste woningen aan de Meije liggen aan de zuidkant aan de weg). Erf Welgelegen ligt zoals gezegd centraal in het groene hart van Nederland. De 4 grote steden zijn binnen 30-45 autominuten bereikbaar. Bodegraven en Zegveld zijn met al hun voorzieningen binnen 10 minuten te bereiken met de auto op 15 minuten. Bodegraven en Woerden hebben een NS treinstation.

Met de fiets is het een feestje in de Meije, genietend van de prachtige vergezichten tussen de boerderijen en dijkhuizen door. Over het unieke Meijepad ben je in een kwartiertje in Nieuwkoop. Vergeet niet te stoppen bij Strand Zomer! Het leuke restaurant Halve Maan ligt vlakbij voor een heerlijk maal.

Het erf zelf is bereikbaar via een brug en het riviertje geeft afstand tot de weg. De achterzijde grenst aan open polderlandschap met weids uitzicht richting de plassen en ondergaande zon.

Nu de voormalige veehouderij op deze locatie dus is gestopt, is de kans ontstaan om deze prachtige plek midden in Natura2000 gebied Nieuwkoopse Plassen te veranderen naar een fantastisch woonerf. Een erf grenzend aan het riviertje de Meije en tegelijk zicht op het polderlandschap met daarachter de Nieuwkoopse Plassen. De schuren en al het beton zullen plaats maken voor een prachtig groen erf. De inrichting hiervan refereert aan de landelijke inrichting van de Meije. De bestaande onderhoudspaden komen weer terug en bieden vanaf het centrale pleintje leuke doorzichten naar het achterland. Het nieuwe woonerf is qua opzet een knipoog naar het verleden met behoud van de boerderij en hooischuur en daaromheen worden drie ´schuren´ geplaatst in de vorm van woningen. Alle kavels zijn groot, hebben uitzicht, water en privacy. Een plek die zelden beschikbaar komt om te wonen…. Hieruit zal de woonboerderij en een nieuwbouw kavel worden verkocht. De verkopers zullen zelf kavel C en kavel D gaan bebouwen.

Wij zullen de nu te verkopen bouwkavel (kavel B) nader beschrijven;

Kavel B wordt verkocht met de kans om hier een eigen duurzame schuurwoning te ontwerpen en bouwen. De verkopers werken voor het ontwerp van de kavels C en D samen met de getalenteerde architect Julius Taminiau Architects. Dit bureau heeft erkenning gekregen in vooraanstaande publicaties en prestigieuze awards zoals Wallpaper Architects’ Directory, Dezeen’s emerging architect, en de Europese 40 under 40 Design Award.

Hij heeft al meerdere bijzondere ontwerpen gerealiseerd en kent deze planvorming als geen ander. Wij zijn ervan overtuigd dat een koper van kavel B net zo enthousiast over zijn aanpak zal zijn en ook aan deze architect vraagt een schetsplan voor hen uit te werken. Hij zal de koper verder begeleiden bij de vergunningaanvraag (bouwvergunning). Voordelen om hem in te schakelen zijn er in veelvoud. Kennis van de planvorming, creatieve en open aanpak, tempo dat kan worden gemaakt en de samenhang tussen de woningen hetgeen de kwaliteit als geheel weer positief zal beïnvloeden. Een kennismakingsgesprek met Julius Taminiau zal u hier zeker van overtuigen.

Wij hebben voor de bouwkavel een kavelpaspoort opgesteld en daarin vindt u alvast wat mogelijke invullingen. Ook kunnen wij u ter inspiratie deelgenoot maken van de plannen die voor kavel C en D zijn uitgewerkt.

Het bestemmingsplan biedt ontzettend veel vrijheid maar ook een aantal kaders, hier de belangrijkste;

• Maximale inhoud is 750 m3 (exclusief eventuele kelder);
• Bouwen binnen het bouwvlak;
• Oriëntatie van de voorgevel richting het centrale erf zodat de voormalige erfopzet in stand wordt gehouden;
• Maximale bouwhoogte 10m en goothoogte 6m;
• Het ontwerp moet voldoen aan de richtlijnen van het Beeldkwaliteitsplan.
• Mogelijkheid tot bijgebouw van 80 m2

De totale kavel is als volgt opgebouwd;
– Kavel 2.690 m2
– Perceel eigen water 314 m2

Totaal hebben we het dus over ca. 3.004 m2

Daarnaast wordt de eigenaar ook mede eigenaar (1/4) van de gemeenschappelijke wegen op en de toegangsbrug van het erf. Voor het toekomstig onderhoud zal aan de 4 eigenaren een onderhoudsvergoeding van € 75,- per maand worden gevraagd.

Kavel B is bereikbaar via een brug en het riviertje geeft afstand tot de weg. De achterzijde van de kavel grenst aan open polderlandschap met weids uitzicht richting de plassen en ondergaande zon. De kavel heeft dus als voordeel dat u zowel over een eigen ligplaats voor een sloep beschikt als kan genieten van het weidse uitzicht richting het Nieuwkoopse Plassengebied. Ter inspiratie heeft de architect een voorbeeld inrichting gemaakt. Maar zoals gezegd kan u zelf uw uiteindelijke ontwerp bepalen, mits u rekening houdt met het beeld-/kwaliteitsplan.

Overige voorwaarden;

De kavel wordt in de huidige staat verkocht.
De koper geeft samen met de andere 3 eigenaren opdracht voor de aanleg van de weg en opknappen van de brug. De bijdrage die hiervoor wordt gevraagd ( € 15.000,- incl. BTW ) is. Ook zal er met u ten tijde van de verkoop een opdracht worden getekend waarbij de bouwkavel en het overige deel van het erf wordt ontdaan van opstallen en er zal worden gesaneerd zodat we hierna kunnen spreken over een bouwrijpe kavel.

Voor de kavel (verkoop in de huidige staat) geldt een prijs van € 650.000,- k.k.

U dient met een investering van € 795.000,- inclusief uw aandeel in de kosten van aanleg van de erf en de brug (€ 15.000,- inclusief BTW) en uw aandeel in de sloop en het bouwrijp maken van gehele terrein met de 3 kavels (€ 60.000,- inclusief BTW) rekening te houden, hierbij is dan ook rekening gehouden met de overdrachtsbelasting (10,4%) en de notariskosten.

Ben u geïnteresseerd? Dan kunnen wij u niet alleen het kavelpaspoort opsturen, maar ook andere zaken als het bestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en nog veel meer zaken die voor een mogelijke aankoop relevant zijn. Voor aanvullende vragen kunt u contact opnemen met Ger Hukker (mobiel 06-53916525) die de verkoop van deze bouwkavel begeleidt. Uiteraard kunt u hem ook een mail sturen via g.hukker @ drieman .nl

Kenmerken Meije 86b

Overdracht

Vraagprijs€ 650.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Inhoud0 m3

Bouw

BouwvormNiet van toepassing

Indeling

Aantal verdiepingen0

Maandlasten

Ligging Meije 86b

Voorzieningen

Vergelijkbaar woningaanbod