Het aankooptraject

Je bent eruit; je gaat een huis kopen. Bij het kopen van een huis is het belangrijk dat je goed voorbereid ter werk gaat. Een huis kopen doe je tenslotte niet dagelijks. Drieman begeleidt je bij de aankoop van jouw woning in 4 stappen.

Fase 1: voorbereiding & onderzoek

Het vinden van je perfecte woning kan een uitdaging zijn. Hoe kun je dat droomhuis vinden dat aan al je verwachtingen voldoet en tegelijkertijd binnen je budget past? Naast je eigen zoekinspanningen langs de gebruikelijke wegen, kan een Garantiemakelaar je ondersteunen bij het zoeken naar je ideale woning. Dankzij de actuele kennis van de lokale ontwikkelingen, inzicht in de huizenmarkt in de regio, een uitgebreid netwerk en vele jaren ervaring, kan een Garantiemakelaar soms woningen aanbieden die nog niet openbaar te koop staan, of die bijvoorbeeld in de stille verkoop worden aangeboden. Het is daarom altijd de moeite waard om je aan te melden bij een Garantiemakelaar. Bovendien kunnen we je gedurende het hele aankoopproces begeleiden. Om zo gericht mogelijk te zoeken, stellen we je woonprofiel op, maken we heldere afspraken, lichten we het aankoopproces toe en bespreken we je financiële mogelijkheden. Zo ben je volledig op de hoogte van wat wij voor jou kunnen doen en wat je beschikbare budget is.

Fase 2: bezichtigen & vergelijken

Als je denkt dat je een geschikte woning hebt gevonden en graag een kijkje binnen wilt nemen, plannen we graag een bezichtiging voor je in. Zelfs als je ‘s avonds of op een zaterdag een huis wilt bezichtigen, zal jouw Garantiemakelaar zijn best doen om dit mogelijk te maken. Tijdens de bezichtiging staan we aan je zijde om je te helpen bij de beoordeling van de woning. We beoordelen de visuele staat van onderhoud en vergelijken de woning met andere panden die te koop staan in de omgeving. Zo kun je bepalen of de vraagprijs realistisch is en kun je een weloverwogen beslissing nemen.

Fase 3: onderzoek & onderhandelen

Indien je interesse hebt om de woning aan te kopen, zal jouw Garantiemakelaar eerst meer details over de woning willen verzamelen. Dit omvat onder andere het onderzoeken van vergelijkbare recent verkochte woningen. Indien nodig zal jouw Garantiemakelaar aanvullende informatie inwinnen over de staat van onderhoud van de woning en eventueel een kadastraal onderzoek, bodemonderzoek en/of bouwtechnische keuring laten uitvoeren. Hiermee worden eventuele onaangename verrassingen voor jou als potentiële koper voorkomen. Dankzij een realistische benadering van de vraagprijs en doordachte onderhandelingen zal jouw Garantiemakelaar het beste resultaat behalen. Uiteraard word je gedurende het hele onderhandelingsproces voortdurend op de hoogte gehouden van de voortgang.

Fase 4: overdracht & na de aankoop

Zodra je jouw droomwoning hebt aangekocht, zorgen wij voor een nauwkeurige en soepele afhandeling. We streven naar een vlekkeloze oplevering, overdracht en juridische afhandeling van de transactie. Of het nu gaat om het opstellen van het koopcontract of het controleren van het document als de verkopende makelaar dit heeft voorbereid, wij nemen die verantwoordelijkheid op ons. Een Garantiemakelaar beschouwt de aankoop pas als geslaagd als jij tevreden bent. Daarom blijft jouw Garantiemakelaar beschikbaar, zelfs na de aankoop van je woning. Heb je nog vragen? Aarzel niet om ze te stellen. Denk je er in de toekomst aan om opnieuw te verhuizen? Neem gerust contact met ons op!

Samen jouw droomwoning vinden?

Wil jij aan de slag met het vinden van jouw droomwoning? Wil je meer informatie over het aankopen van een huis via Drieman? Neem contact met ons op via telefoonnummer 071 - 820 00 20 of mail naar leiderdorp@drieman.nl. Wij van Drieman staan voor je klaar!