Ga naar inhoud

Oude Schoolerf

2445 BH Aarlanderveen

Drieman Alphen aan den Rijn
Neem contact met mij op

0 vrij van 6

€ 495.000,- t/m € 510.000,-

  1. Home>
  2. Nieuwbouw>
  3. Koop Aarlanderveen Oude Schoolerf

Wonen op een landelijke plek
De locatie van de 6 tweekappers is vernoemd naar “Het Oude Schoolerf “. Logisch want op deze plek stond de oude lagere school van Aarlanderveen. Gelegen achter het Zuideinde en langs de Nieuwkoopseweg. Vanuit de achtertuin het kenmerkende uitzicht over de uitgestrekte polders van het Groene Hart, landelijker kan bijna niet. Heerlijk om ’s ochtends even een rondje te lopen over het Zuideinde of richting Nieuwkoop.
De tuinen van de tweekappers zijn bewust aan de polderkant gesitueerd (noord- oostoriëntatie) om optimaal te profiteren van het uitzicht over de karakteristieke polder. In de winter met sterk ijs, kan u zo de schaatsen onder binden en weg schaatsen richting de Nieuwkoopse Plassen.
Door het jaar heen kan u ook genieten van Parasailing. Een boer in de polder heeft namelijk toestemming gegeven deze sport te bedrijven. Op mooie dagen kan u dan genieten van de Parasailers die hoog in de lucht op hun beurt weer genieten van de vergezichten.

“Het Oude Schoolerf “ een logische naam voor een historische plek
In 1892 kocht een Aarlanderveense graanhandelaar de percelen waar nu de zes woningen zullen worden gebouwd. Eind 1892 liet hij het toenmalige pand afbreken en in juni 1894 betrok hij de op die plaats nieuw gebouwde woning. Zo’n vijftien jaar later veranderde de situatie grondig. De graanhandelaar schonk het aan de noordkant gelegen perceel weiland aan de “Vereniging voor Christelijk Nationaal Schoolonderwijs”. In de jaren 1915/1916 werd op het perceel een schoolgebouw, bestaande uit een onderwijzerswoning en twee lokalen, gebouwd. Het schoolgebouw is in de jaren daarna uitgebreid met nog twee lokalen en tot 1968 in gebruik geweest.

De tweekappers zijn zodanig rond een eigen weg gesitueerd dat er in feite sprake is van een eigen hofje, Het Oude Schoolerf, lekker intiem en passend bij het dorpse karakter van Aarlanderveen.

Bouwnummer 2 is de enige woning in dit project en is uniek qua indeling. Kenmerkend is het gebruik van grote raampartijen aan de zijgevel van de woning. Dit zorgt ervoor dat de keuken een heerlijke lichte ruimte wordt waar u ultiem kan genieten van de vergezichten over de polders. Vanuit de woonkamer met op twee plaatsen dubbele openslaande deuren komt u in de achtertuin welke grenst aan de Ringsloot. Verder beschikt de woning standaard over een garage, drie slaapkamers en een ruime badkamer met ruime uitrusting op de eerste verdieping en op de tweede verdieping een vierde slaapkamer met grote dakkapel.

Type Penseel
Bouwnummers 3, 5 en 7 zijn uitgevoerd in het type Penseel. Dit woningtype heeft net als bij type Kroontjespen op twee plaatsen in de woonkamer dubbele openslaande deuren en de achtertuin grenzend aan de Ringsloot. Daarnaast is de woonkamer van dit type extra breed. De garage, drie slaapkamers en een complete badkamer op de eerste verdieping en op de tweede verdieping een ruime slaapkamer met grote dakkapel maakt de woning compleet.

Type Griffel
Grote raampartijen rondom zorgen aan de voorzijde van de woning voor een lichte eetkeuken. De woonkamer heeft dubbele openslaande deuren en thans u heeft de mogelijkheid om de woonkamer uit te breiden door middel van een uitbouw achter de garage. Uiteraard heeft deze woning ook op de eerste verdieping een complete badkamer, drie slaapkamers en een extra slaapkamer met grote dakkapel op de tweede verdieping.

Kenmerken Oude Schoolerf

Overdracht

Prijs€ 495.000,- t/m € 510.000,-
StatusVerkocht

Oppervlaktes en inhoud

Geen eigenschappen

Overig

Geen eigenschappen

Bouwtypes Oude Schoolerf

Maandlasten Oude Schoolerf

Ligging project 'Oude Schoolerf'

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

108.915