Ga naar inhoud

Te koop: appartement Charlotte de Bourbonstraat 2 2404 GW Alphen aan den Rijn

Drieman Alphen aan den Rijn
Neem contact met mij op

Verkocht o.v.

€ 230.000,- k.k.

Deze woning is onder voorbehoud verkocht. Indien de woning onverhoopt niet definitief verkocht wordt, zullen we de bij ons geregistreerde geïnteresseerden direct benaderen. Indien u interesse heeft in deze woning vernemen wij dit graag van u, zodat wij dit in het verkoopdossier kunnen noteren en u kunnen benaderen mocht voornoemde situatie zich voordoen.

Ideaal gelegen 3-kamerappartement op de hoek van een kleinschalig appartementencomplex nabij het Bospark!

Aan de rand van het Bospark en op loopafstand van de Baronie met de Rijnhaven is dit kleinschalige appartementencomplex aan de Charlotte de Bourbonstraat gelegen. De buurt kenmerkt zich door een mooie diversiteit aan bebouwing en veel groen. Het aangeboden appartement bevindt zich op de 1e woonlaag en is vanwege de hoekligging extra licht en leuk gelegen. Zowel aan de voorzijde als aan de zijkant is een balkon aanwezig en de woonkamer is al strak gestuukt!

Graag geven wij je, vooruitlopend op een vrijblijvende bezichtiging, een idee van de indeling en afwerking:

Begane grond
Via de centrale entree met brievenbussen en bellentableau bereik je de trapopgang. In de onderbouw beschikt het appartement over een eigen fietsenberging met elektra. De afmeting van de berging is 2,81 x 2,25 meter. De portiek deel je slechts met 5 andere bewoners.

Eerste woonlaag
Via een halve trap vanuit de entreehal bereik je de voordeur die je toegang geeft tot de hal van het appartement. Vanuit hier heb je toegang tot de woonkamer, slaapkamer en keuken. Tevens kun je de moderne meterkast (4 groepen, 2x aardlek) en de toiletruimte met staand toilet bereiken vanuit de hal.

De woonkamer is echt een heerlijke plek. Vanwege de hoekligging van dit appartement beschikt de woning over een extra raampartij in de zijgevel en komt er vanuit drie kanten licht de woonkamer in. Het eerste balkon is ook aan de zijkant van de woonkamer gelegen en kijkt leuk weg over het groen en richting het Bospark. Vanuit de woonkamer kun je de eerste slaapkamer bereiken welke zeer royaal is en beschikt over een praktische vaste kast. Ook in de woonkamer is zo’n vaste kast te vinden.

De keuken is gelegen aan de voorzijde van de woning. Het eenvoudige maar relatief nieuwe keukenblok in een rechte opstelling met bovenkasten beschikt over een kunststof werkblad met spoelbak. Boven de keuken hangt de C.V.-ketel (Intergas, 2017). Vanuit de keuken heb je toegang tot het tweede balkon welke is gelegen op het westen en uitkijkt richting de speeltuin.

Tussen de ouderslaapkamer en keuken in bevindt zich de toekomstige badkamer. De badkamer was in slechte staat en is door de verkopende partij verwijderd. Voor jou als koper is het mogelijk hier een gloednieuwe badkamer in te zetten. De afvoer- en toevoerleidingen voor water zijn aanwezig.

Tot slot is er nog een tweede slaapkamer welke aan de achterzijde van het appartement is gesitueerd. Deze kamer heeft ook een prima formaat als slaapkamer en ook deze kamer beschikt over een vaste kast.

V.v.E.
Bij de aankoop van een appartement wordt men van rechtswege lid van de Vereniging van Eigenaren. Je betaalt circa
€ 214,22 per maand voor de woning en circa € 25,85 per maand voor de berging aan de V.v.E (2024) voor het beheer en onderhoud van het appartementencomplex. Je betaalt éénmalig toetredingskosten om je bij de V.v.E. in te schrijven. Deze kosten bedragen € 108,90 (2024) en betaal je enkel bij in- en uittreding in de V.v.E. De stukken van de V.v.E. kun je bij ons kantoor opvragen.

Bijzonderheden:
– Dit is een voormalige huurwoning van woningcorporatie Woonforte.

– Daar waar vraagprijs staat vermeld dient u koopsom te lezen.

– Voor de overdracht is een vaste projectnotaris aangewezen te weten notariskantoor Kroes & Partners te Alphen aan den Rijn.

– Als u de woning koopt gaat u akkoord met een zelfbewoningsverplichting en een verblijvingsbeding.
Het verblijvingsbeding houdt in dat u de woning voor minimaal 3 jaar in eigendom dient te houden. In de eerste 3 jaar blijft u er zelf wonen (of eerstegraads familie) en kunt u de woning niet boetevrij verkopen.
De zelfbewoningsverplichting houdt in dat u de woning koopt om zelf te bewonen (of u koopt het voor een eerstegraads familielid). Bij doorverkoop bent u als eigenaar verplicht om de zelfbewoningsplicht op te leggen aan een opvolgende koper (kettingbeding). Alle toekomstige eigenaren dienen de woning dus zelf (of door eerstegraads familie) te laten bewonen. Dit is een oneindig kettingbeding.

– Huurders die hun huidige huurwoning achterlaten hebben voorrang ten opzichte van een ieder en verkrijgen € 5.000,= korting op de koopsom.

– Als er meerdere huurders van Woonforte zijn die de woning willen kopen bepaalt Woonforte in het belang van de woonruimteverdeling. De toewijzing is dan als volgt:
1. Huurders die een huurwoning leeg achterlaten in een verkoopcomplex.
2. Huurders die een eengezinshuurwoning van Woonforte leeg achterlaten.
3. Huurders die een huurappartement van Woonforte leeg achterlaten.
Bij meerdere kandidaten in één categorie telt de langste woonduur in de huurwoning die wordt achtergelaten.

– Woonforte behoudt altijd het recht om de woning te gunnen aan de meest geschikte kandidaat.

Interesse in deze woning? Schakel direct uw eigen NVM-aankoopmakelaar in. Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.
Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in de regio Alphen aan den Rijn en omgeving vindt u op Funda.

Deze informatie is met zorgvuldigheid samengesteld. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Mochten er onverhoopt onjuistheden staan vermeld dan wordt onzerzijds echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

  • 55 m2
  • 2

Kenmerken Charlotte de Bourbonstraat 2

Overdracht

Vraagprijs€ 230.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Woonoppervlakte55 m2
Inhoud177 m3

Bouw

SoortPortiekflat
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1956
Dak typeZadeldak
IsolatievormenMuurisolatie, Grotendeels dubbelglas
EnergielabelF

Indeling

Aantal verdiepingen1
Aantal kamers3
Aantal slaapkamers2
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging Charlotte de Bourbonstraat 2

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

108.915

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

61%

20% NL

27%

20% NL

12%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod