Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Meije 86a 2421 NB Nieuwkoop

Drieman Nieuwkoop Garantiemakelaars
Neem contact met mij op

Verkocht

€ 795.000,- k.k.

Meije 86, Nieuwkoop
van Boerenerf naar Woonerf

Midden in het Groene Hart van de Randstad ligt in een karakteristieke bocht aan de Meije een voormalige veehouderij. Generaties lang is hier geboerd maar de laatste generatie is gestopt en heeft afscheid genomen van het agrarisch ondernemerschap. Eén van de bijzondere dingen aan de locatie van “Erf Welgelegen” is dat het aan de rustige noordzijde van de Meije ligt (veel woningen aan de Meije liggen aan de zuidkant). Erf Welgelegen ligt zoals gezegd centraal in het groene hart van Nederland. De 4 grote steden zijn binnen 45 autominuten bereikbaar.
Bodegraven en Zegveld zijn met al haar voorzieningen binnen 10 minuten te bereiken met de auto. Bodegraven heeft een NS treinstation.
Met de fiets is het een feestje in de Meije genietend van de prachtige vergezichten tussen de boerderijen en dijkhuizen door. Over het unieke Meijepad ben je in een kwartiertje in Nieuwkoop. Vergeet niet te stoppen bij Strand Zomer! Het leuke restaurant Halve Maan ligt vlakbij voor een heerlijk maal.
Het erf zelf is bereikbaar via een brug en het riviertje geeft afstand tot de weg. De achterzijde grenst aan open polderlandschap met weids uitzicht richting de plassen en ondergaande zon.

Nu de voormalige veehouderij op deze locatie dus is gestopt is de kans ontstaan om deze prachtige plek midden in Natura2000 gebied Nieuwkoopse Plassen te veranderen naar een fantastisch woonerf. Een erf grenzend aan het riviertje de Meije en tegelijk zicht op het polderlandschap met daarachter de Nieuwkoopse Plassen. De schuren en al het beton zal plaats maken voor een prachtig groen erf. De inrichting hiervan refereert aan de landelijke inrichting van de Meije. De bestaande onderhoudspaden komen weer terug en bieden vanaf het centrale pleintje leuke doorzichten naar het achterland. Het nieuwe woonerf is qua opzet een knipoog naar het verleden met behoud van de boerderij en hooischuur en daaromheen worden drie ´schuren´ geplaatst in de vorm van woningen. Alle kavels zijn groot, hebben uitzicht, water en privacy. Een plek die zelden beschikbaar komt om te wonen…. Hieruit zal de woonboerderij en een nieuwbouw kavel worden verkocht.

Wij zullen de nu te verkopen woonboerderij (kavel A) nader beschrijven;

De woonboerderij ligt prachtig in de bocht van de Meije en is een echt ‘hoofdgebouw’ van Erf Welgelegen. Door de jaren zijn er door de voormalige eigenaren diverse aanbouwen gerealiseerd. Het oorspronkelijke bouwjaar is van voor 1900 maar in 1960 en 1990 is er verbouwd en is de garage aangebouwd. Met een vloeroppervlakte van ca. 240 m2 en een inhoud van ca. 1.137 m3 biedt de maatvoering volop kansen die naar eigen ideeën in te vullen. Recent was, los van de woonfunctie, hier zelfs een kinderdagverblijf gevestigd. De woonboerderij zal sowieso moeten worden verduurzaamd om het te laten voldoen aan de eisen van de huidige tijd. Met recht dus een verbouwproject.
Aan de woning grenst een eigen insteekhaven voor een sloep. De woning ligt goed georiënteerd qua bezonning en er zijn aan verschillende kanten van de woning terrassen mogelijk. Het eilandje zorgt voor de nodige aanvullende privacy.
De totale kavel is als volgt opgebouwd;
– Kavel 1.880 m2
– Perceel eigen water 960 m2
– Eilandje 313 m2

Totaal hebben we het dus over ca. 3.153 m2

Daarnaast wordt de eigenaar ook mede eigenaar (1/4) van de gemeenschappelijke wegen op en de toegangsbrug van het erf. Voor het toekomstig onderhoud zal aan de 4 eigenaren een onderhoudsvergoeding van € 75 per maand, worden gevraagd.

Op de plattegronden is de huidige indeling weergegeven.
Zo vindt u op de begane grond een hal, kantoor en woonkamer, keuken, bijkeuken met washoek en toilet, gang, slaapkamer, badkamer met wastafelmeubel, bad, douche en toilet. Dan is er een trapopgang naar de verdieping. Hier een overloop, 3 slaapkamers, kasten, toilet, vergaderruimte met pantry, zolderruimte. De huidige verwarming geschiedt middels een in 2022 geplaatste Remeha gasketel en een houtkachel in garage.
Qua nutsvoorzieningen zijn er de volgende voorzieningen, elektra, krachtstroom, gasaansluiting, waterleiding, glasvezel, persriool. In de garage is er nog een toilet en een kantine ook wel vergaderruimte genoemd (boven de garage).

De koper is 100% vrij om te bepalen hoe de woning te verbouwen. Het pand biedt enorme mogelijkheden door het formaat en de vele leuke aanzichten van binnen naar buiten.
Ter inspiratie heeft de architect, die betrokken is bij de uitwerking van plan Welgelegen, nog een voorbeeld inrichting gemaakt.
De tuin is in de basis al mooi volgroeid met een gazon en diverse fruitbomen. Een echte tuinier kan hier z’n ei heerlijk kwijt! In de tuin kan nog een bijgebouw worden gerealiseerd ter grootte van maximaal 80 m2. Hiervoor dient dan wel een omgevingsvergunning (bouwvergunning) te worden aangevraagd.

Overige voorwaarden;
De boerderij wordt in de huidige staat verkocht.
De koper geeft samen met de andere 3 eigenaren opdracht voor de aanleg van de weg en opknappen van de brug. De bijdrage die hiervoor wordt gevraagd ( € 15.000,- incl. BTW ) is in de genoemde prijs begrepen.
De oplevering van de woonboerderij zal in overleg plaatsvinden

Prijs € 795.000 k.k.

De verkoopbegeleiding is in handen van Ger Hukker bij vragen kan u hem bellen op 0653916525 of mailen op g.hukker@drieman.nl

  • 190 m2
  • 3.153 m2
  • 4

Kenmerken Meije 86a

Overdracht

Vraagprijs€ 795.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte3.153 m2
Woonoppervlakte190 m2
Inhoud1.137 m3

Bouw

SoortWoonboerderij
BouwvormBestaande bouw
Dak typeSchilddak
EnergielabelF

Indeling

Aantal verdiepingen2
Aantal kamers10
Aantal slaapkamers4

Maandlasten

Ligging Meije 86a

Voorzieningen

Vergelijkbaar woningaanbod